Kule Sistemi
Kuleler oyunda bazı yerlere yerleştirilmiş olan küçük savunma birimleridir. Bu kuleler oyuncular tarafından ele geçirilebilir. Bu makalede kulelerin işleyişi ve oyunculara sağladığı faydalar anlatılacaktır.
Kule Bayrağı
Her kule aynı şekilde tasarlanmıştır. Bayrak kulenin önünde yer alır. Kule bayrağı üzerinde çeşitli bilgiler yazar:Kulenin adı rastgele oluşturulmuştur. Bayrakta bilgi listesinin en üstünde kule adı yazmaktadır.
Yönetim: Kulenin hangi guildin kontrolünde olduğu belirtilir. Eğer kuleyi ele geçirmiş olan oyuncu guilde sahip değilse Bağımsız olarak görünür ve kuleye sadece guildsizler girebilir.
Hak Sahibi: Kuleyi en son ele geçirmiş olan oyuncudur.
Koruma Gücü: Kulenin dayanıklılığıdır. Her kule saldırılabilir duvarlara sahiptir. Bu duvarlar yıkıldıkça dayanıklılık azalır. Tüm duvarlar sağlamken dayanıklılık %100 dür. Koruma gücü 50'nin altına düştüğünde yazı kırmızı renge dönüşecektir.
Kulenin Ele Geçirilmesi
Oyuncular, kule saldırılabilir durumdaysa kulenin duvarlarına iki defa tıklayıp onlara saldırabilir. Bu şekilde kule duvarlarını kırmaya başlayabilir.Her duvar yıkıldığında kulenin koruma gücü azalır. Koruma gücü %50'nin altına düştüğünde kule önünde bulunan bayrağa tıklanarak kule ele geçirilir.
Kulenin dayanıklılık gücü %50'nin altına düşmeden kule sahibi önlem alabilir. Bayrağa iki defa tıklayarak kulenin duvarlarını ücret karşılığında tamir ettirebilir. Bu ona zaman kazandıracaktır.
Bir kule ele geçirildiği zaman 1 gün korumalı olacaktır. Bu süre boyunca kuleye diğer oyuncular saldıramaz ve başka guildlerce ele geçirilemez. Bir gün sonra diğer oyuncular duvarlara iki defa tıklayarak yeni bir ele geçirme girişiminde bulunabilirler.
Kule Bilgi Ekranı
Kuleyi ele geçirmiş olan oyuncu kule girişindeki bayrağa iki defa tıklayarak kule bilgi ekranını açabilir:Bu ekranda kulede biriken ganimet, koruma gücü, yöneten guild, koruma durumu (diğer oyuncuların ele geçirip geçiremeyeceği belirtilir) ve eğer hasar varsa tamir butonu bulunur.
Bir kulenin tüm duvarlarının tamiri 20,000 altındır. Kulenin hasarına göre tamir ücreti hesaplanır ve bu harcama kule sahibinin bankasından çekilerek tamir işlemi gerçekleştirilir. Kule tamiri 5 dakikada bir kullanılabilir. Kuleyi ele geçiren oyuncu kuleyi tamir ettirmek zorundadır, aksi takdirde içerisi güvenli bir alan olmayacaktır.
Nerelerde Kule Bulunuyor?
Sunucuda 10 kule bulunmaktadır. Bu kulelerin 6 tanesi Britain batısında tarla, mezarlık ve moongate üçgenindedir. Geriye kalan kulelerden biri Despise girişi, diğeri Destard girişi, biri Buccaneer's Den'e geçiş sağlayan Vesper - Cove arasındaki boşlukta ve bir diğeri Yew Geçiş kapısında bulunmaktadır.Kule Sahibi Olmanın Avantajları
Oyuncular kuleleri ele geçirerek şu avantajlardan faydalanabilirler:- Savaşlarda sığınabilecekleri bir barınak bulurlar
- İçerisinde Ankh bulunur, oyuncular burada yeniden canlanabilir (World of UO-2020 kulesinde Ankh bulunmaz)
- Kule etrafındaki ölümler sonucunda alınan sigorta (insure) paralarının %33'ü kuleye aktarılır, kule sahipleri guild hazinesinden bu parayı alabilirler.
- Kule içerisine sadece ele geçirmiş olan guild üyeleri giriş yapabilir. Burası iyi bir kaçış noktasıdır.
- Kule ele geçiren guildler 1 prestij puanı, 1 guild ödül puanı kazanırlar
İlgili Yazılar
- DF / Paragon Puanı Sistemi
- Sur Sistemi
- Kullanılan Luck Sistemi
- Erdem (Virtue) Sistemi
- Faction Sistemi
- Faction Sistemi Aktif Edildi
- Market Sisteminden Yararlanmak
- DF / Paragon Puan Sistemi (Yeni)
- Aile Sistemi
- Guild Sistemi
- Eşya Sigortalamak (Insurance Sistemi)
- Luck Sistemi
- Bodcu Sistemi
- Küfür Sistemi
- Seviye Sistemi
- Madalya Sistemi
- Referans Sistemi
- Market Sistemi
- Başarı Sistemi
- Sosyal Puan Sistemi
- Seviye Sistemi (2023)
- Artifact Sistemi
- Arena Sistemi
- Topluluk Sistemi
- Guild Sistemi (2019)
- Bodcu Sistemi
- Artifact Sistemi (2020)
- Açık Arttırma Sistemi
- Luck Sistemi (2020)
- Topluluk Sistemi (2021)
- Bodcu Sistemi (2021)
- Paragon Sistemi ve Minor Artifactler
- Zindan Sistemi
- Luck Sistemi (2021)
- Baskın Sistemi
- Yeni Bireysel Görev Sistemi
- Ambar Sistemi
- Zindan Sistemi
- Amblem Sistemi
- Şampiyon Sistemi